Eindhoven - Kevelaer

Al ruim 200 jaar vanuit Eindhoven en omgeving naar Kevelaer

HET BESTUUR EN BROEDERMEESTERS.

Het bestuur van de Broederschap bestaat uit een geestelijk leider, een dagelijks bestuur, dat alle dagelijkse zaken behartigt en overige bestuursleden, ieder met een eigen taak.

Hieronder worden de personen van het dagelijks bestuur voorgesteld. Door op de naam te klikken kunt u een vraag aan de betreffende persoon stellen:

 Pastoor Johan Goris, geestelijk leider.

 Minke Bozuwa, voorzitter.

 

 Lambert Vermeulen, secretaris.

Lizet van Overdijk, penningmeester.

De bestuursleden en broedermeesters, zullen zich door middel van een foto en verhaal hieronder om de beurt in willekeurige volgorde aan u voorstellen. Na Paul Janssen, stelt zich nu de secretaris van de broederschap Lambert Vermeulen aan u voor (hierboven staat een foto van Lambert):

Ik ben Lambert Vermeulen 72 jaar, geboren in Gerwen en bijna 50 jaar woonachtig in Eindhoven. Mijn vrouw Tineke en ik hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen.
In 1961 ben ik als 11 jarig jongetje voor het eerst meegegaan met de kort daarvoor opgerichte Processie van Gerwen naar Kevelaer.
Mijn vader was een van de bestuursleden.
In de loop van de volgende jaren breidde deze processie zich uit naar een 7-tal omliggende plaatsen en heette dan ook de Processie van Nuenen en Omgeving.
In 1986 droeg mijn vader de leiding van de bedevaart aan mij over.
Door de terugloop in het aantal pelgrims heb in 2016 de samenwerking met de bedevaart van Eindhoven gezocht.
Om de integratie vlot te doen verlopen heeft men mij verzocht in het bestuur van Eindhoven plaats te nemen.
Doordat de functie van secretaris in dat jaar vacant werd, achtte men mij direct het meest geschikt voor deze baan.
In al die jaren ben ik tweemaal om privéredenen niet met de bedevaart mee kunnen gaan, zodat ik in 2022 na 2 coronajaren dus voor de 56e maal mee naar Kevelaer ga.