Eindhoven - Kevelaer

 Al ruim 200 jaar vanuit Eindhoven en omgeving naar Kevelaer

Hier treft u verhalen van pelgrims en acolieten aan.

Ik ga alweer zo'n 5 jaar mee naar Kevelaer met de Broederschap en hieronder ziet u een kort verslag van dit jaar.

Op 17 augustus 2023 vertrok onze bus vanuit Valkenswaard al om ongeveer 7.30u in de ochtend. In Eindhoven nog 2x gestopt om medepelgrims te laten instappen om daarna op weg te gaan naar Kevelaer. Aangekomen op de plaats van bestemming was er nog genoeg tijd om nog ergens koffie te drinken.

Om kwart over 11 was de eucharistieviering in de basiliek met 6 andere personen mocht ik deze dag acoliet zijn en het blijft bijzonder om daar de Mis te dienen.
Daarna was het lunchen. Ik koos een tosti met ananas, dat al een vreemde combi is voor mij, zat er ook nog een kers op!  Geen idee of dat iets Duits is, maar ik moet zeggen: "het smaakte prima".
In de middag om 15u  heb ik samen met nog 3 andere acolieten de kleine Kruisweg gelopen. Pastoor Wilmink was hierbij aanwezig en pastoor Goris was samen met de andere acolieten de grote Kruisweg aan het lopen.
Tussen de Kruisweg en het Lof zat maar 3 kwartier tijd. Dus liepen, wij als acolieten, in onze kleding gewoon buiten. Ik werd aangesproken door een mevrouw, die het maar was raar vond dat vrouwen een taak hadden op het priesterkoor. Ik voelde mij daar toch wel wat ongemakkelijk bij. Zeker ook door de afkeurende blik van deze mevrouw, maar goed hier in Nederland is het gelukkig niet raar!
Om 16.45 was het lof met slotbijeenkomst.
De spullen (devotionalia), die men gekocht had, werden gezegend en kregen we de zegen met het Allerheiligste.
De bedevaartkaars werd daarna nog door ons naar de kaarsenkapel gebracht.
Om 18u was het de hoogste tijd om, voor dit jaar,  Kevelaer weer gedag te zeggen.
Ik vond het een hele mooie dag. Ik hoop voor allen die mee zijn geweest, dat dit ook geldt en mocht u nog nooit mee zijn geweest: "ga gezellig een keer mee en ervaar de mooie dag in Kevelaer"!
Tot volgend jaar.

Rebecca (vanuit Valkenswaard mee als acoliet)

Rebecca, dank je wel voor jouw bijdrage over de bedevaart dag van 2023.